نحوه تقسیم کار بین گروههای رشد
یکی از مهمترین کارها برای انجام تخقیق گروهی، تقسیم کاره. چرا که تقسیم کار مناسب، تعامل میان اعضا را بیشتر کرده و با انگیزه و اشتییاق بیشتری کار خود را انجام داده و به سرانجام می رسانند.
پژوهش گروهی را به سه صورت می توان انجام داد:
1.موضوع پژوهش به اجزای محدودتر و کوچک تری تقسیم بشه و هر یک از اعضای گروه، یکی از این اجزا را به عهده گرفته وبه نحو مستقل کار پژوهشی را آغاز کرده و به انجام برساند و در نهایت همه مطالب در یک مجموعه جمع آوری شود.
مثال:اگریک پژوهش پنج فصل داشته باشه و پنج نفر اعضای یک گروه باشند، هر یک، یکی از فصول را به نحو مستقل انتخاب کرده و بعد حاصل تلاش این پنج نفر به شکل پنج فصل در یک کار پژوهشی جمع شود.
2.همه ی اعضا به نحو مستقل از ابتدا تا انتهای پژوهش را بدون در نظر گرفتن دیگران، انجام دهند و بعد در یک مقایسه و مقابله، حاصل تلاش خود را به یکدیگر عرضه کنند و کاملترین اثر به عنوان اثر گروه ارائه شود. مثال: اعضای گروه پنج نفره هر کدام جداگانه پژوهش را از ابتدا تا انتها به پیش می برند یعنی در نهایت پنج کار پژوهشی انجام می شود ، سپس در مقابله ی این پنج کار ، یک کار به عنوان حاصل منتخب آثار کار پژوهش گروهی معرفی می شود.
3.هر یک از فصول یا هر یک از گفتار و محورهای همان فصول را به تمام اعضا واگذار کرده و پس از آماده سازی اولیه، با نقد و بررسی و ارزیابی اطلاعات بدست آمده، بهترین و متقن ترین اطلاعات و یافته ها، انتخاب و به تایید تمام اعضای گروه و استاد راهنما رسیده و به عنوان حسن انتخاب گزینش شود، سپس در مورد فصول بعدی نیز این فرآیند به انجام شود .
منبع: جزوه سازکارهای پژوهش گروهی، امور پژوهش های عمومی